top of page

Epithet 11

Vineri, 23.06.2023, la Librăria Humanitas din Brașov a avut loc lansarea celui mai recent volum, „Poveste dintr-o sticlă de parfum”, editura Lebăda Neagră, 2023, al scriitorului timișorean Adrian Petru Stepan. Alături de autor, la eveniment au fost prezenți ca invitați Dana Anghelescu și Eugen Gomboș. Brașovul este cel de al doilea oraș în care a fost lansat acest volum în care poveștile protagoniștilor se împletesc având ca scenă orașul Timișoara.

Iubitorii de carte prezenți la lansare au discutat împreună cu scriitorul și invitații săi despre nevoia de poveste și de rădăcini în viețile noastre, despre vechiul și cosmopolitul oraș Timișoara și despre felul în care poveștile din carte au fost influențate sau nu de experiențele din viața autorului. Cei doi vorbitori au apreciat firescul scriiturii lui Adrian Petru Stepan, vizibilă în toate volumele sale.

Despre această carte, scriitorul Adrian Christescu spune: „Ca într-una dintre poveștile Șeherezadei, Adrian Stepan te așază in fotoliu și îți pune în mână un pahar. Scoate dopul, iți toarnă licoarea și povestește. Camera e inundată de lumina asfințitului, miroase a casa, a Timișoara, a Orient. Se aud valurile Mediteranei și curgerea Begăi. Degusta! Acum știi: cândva am iubit. Și mai iubesc”.

Adrian Petru Stepan (n. 1978 la Timișoara) a absolvit Colegiul Național Bănățean (1997), a urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest (1997‑2001) și a studiat civilizația Europei Centrale în cadrul Fundației „A Treia Europă”. Lucrează de cincisprezece ani în consultanță, fiind specializat în drept fiscal și dreptul muncii. A susținut conferințe și cursuri pe teme juridice și a scris despre cultura și civilizația Orientului Mijlociu pentru Historia și Republica. În 2015 a publicat prima carte: ,,Fiecare zi e uimitoare”. În 2018 i-a fost publicat romanul „Heruvim” la editura Libris Editorial, în 2019, a apărut un alt roman,, inspirat de evenimentele Revoluției din 1989, ,,Ziua în care Dumnezeu a fost prin oraș”, editura Libris Editorial iar în 2021 a publicat volumele ,De la Șeherezada la Osama bin Laden. Istoria palpitantă a Orientului Mijlociu” și „Piața Romanilor” la editura Lebăda Neagră. Cel mai recent roman al său este „Poveste dintr-o sticlă de parfum”, editura Lebăda Neagră, 2023. Din 2020 este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Timișoara.


Fotografii Anca Ianchiș și Eugen Gomboș


21 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page