top of page

Epithet 13

Actualizată în: 3 nov. 2023

Cel de al 13-lea eveniment „Epithet”, din anul 2023, a avut loc vineri, 22 septembrie 2023, ora 18.00, la Librăria „Șt. O. Iosif” din Brașov, în colaborare cu Librăria și editura Trei. Cu acest prilej a fost lansat cel mai recent roman al Corinei Ozon, „Cineva în orașul ăsta te iubește”, publicat în 2023, la editura amintită. Au fost prezenți: autoarea (Corina Ozon), Rodica Bretin, Anca Ianchiș și Laurențiu- Ciprian Tudor. Evenimentul a fost moderat de Augusta Oniță-Bagoly.

„Cineva în orașul ăsta te iubește” este un roman polițist dar și de dragoste, invitații subliniind partea umană a eroilor, cu care cititorul se poate identifica firesc, reușind să se implice emoțional în intriga cărții. Pornind de la volum, discuțiile s-au extins asupra unor subiecte precum: care sunt genurile considerate minore sau despre faptul că autorii români au început, în ultimii ani, să scrie mai multe romane polițiste, după ce acest gen fusese într-un con de umbră.

Pe coperta patru, scriitoare Rodica Bretin spune: „Acţiune, suspans, intrigă complicată, crime, accidente, răpiri, un deznodământ surprinzător, pe toate le veţi găsi în romanul Corinei Ozon, o combinaţie de thriller, policier şi science-fiction. Viaţa e făcută din cercuri concentrice, pe care le parcurgi ca să ocoleşti cât poţi ţinta, dar orice ai face ţinta eşti tu, pentru că acela era locul care ţi s-a dat de la naştere, iar de menire nu poţi să fugi, afirmă autoarea prin vocea unuia dintre personaje. Binele şi dreptatea triumfă până la urmă, fiindcă, aşa cum spune un alt erou al cărţii, Suntem nişte arheologi, săpăm după adevăr. Însă dincolo de focurile de artificii ale unui conflict spectaculos se ascunde o poveste despre iubire, nefericire, regrete ori speranţă şi despre singurul lucru care contează în orice lume şi-n orice timp: familia”.

Lansarea a fost organizat de editura „Trei”, Librăria „Șt. O. Iosif” din Brașov și Asociația Culturală „Epithet”.


Fotografii: Librăria „Șt. O. Iosif”19 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page