top of page

Epithet 14Sâmbătă, 28 octombrie 2023, orele 12.30, la Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov, a avut loc cel de al 14-lea eveniment „Epithet”, lansarea volumului colectiv de povestiri „Povești călătoare”, coordonat de Ciprian Apetrei.

La acesta au participat Ciprian Apetrei, Laura Bolfa, Eugen Gomboș și Anca Ianchiș. Lansarea a fost moderată de Iulian Cătălui.

Cartea, publicată anul acesta la editura Minela, este un volum de povestiri scurte, scrise de locuitori ai diasporei, din toată lumea.

Cei prezenți au discutat despre modul în care a fost creat volumul în discuție, cel de al treilea din colecție, precum și despre nevoia existenței unei astfel de cărți, în contextul în care, în prezent în diaspora locuiesc aproximativ cinci milioane de români.

Cei doi autori prezenți, Ciprian Apetrei și Laura Bolfa au vorbit despre experiența lor ca emigranți (Franța, respectiv Slovenia), despre cum noțiunea de acasă își schimbă sensul odată cu depărtarea și despre ce înseamnă naționalism, în sens bun, pentru cei care trăiesc în alte părți ale lumii.

Vorbitorii împreună cu publicul au purtat apoi un dialog deosebit de deschis și emoționant despre experiența fiecăruia ca locuitor al României, al unei alte țări sau (de ce nu?) al lumii (așa cum, probabil, se vor considera tinerii de azi).


18 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page