top of page

Epithet 15

Actualizată în: 23 ian.



La sediul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Brașov a avut loc miercuri, 22 noiembrie 2023, orele 18.00, lansarea volumului  de proză fantastică și SF „Hegemonul și fiara”, editura Pavcon, 2023, scris de Eugen Gomboș. La eveniment au participat, alături de autor, Rodica Bretin, Iulian Cătălui, Anca Ianchiș și Cătălin Pavel.

Invitații au vorbit despre temele cuprinse în cele 25 de povestiri cu ajutorul cărora autorul își pune sieși și cititorilor întrebări filosofice despre existența umană și misterul care înconjoară universul în care existăm. Eugen Gomboș a răspuns întrebărilor adresate de cei aflați în public precum și de ceilalți scriitori prezenți la eveniment.

De pe coperta patru a volumului aflăm: „povestirea care dă titlul acestei culegeri de proze SF şi F, "Hegemonul şi Fiara" descrie, într-un stil curgător şi dulce ca mierea, o călătorie fascinantă a eroului, într-un univers în care interacționează două lumi: o planetă primitivă și un Imperiu stăpânit de un hegemon. Perspectiva poveştii ne este oferită de un locuitor al lumii primitive, care ajunge să îl întâlnească și să îl înțeleagă, în cele din urmă, pe hegemon.

Narațiunea este construită în jurul întâlnirii dintre protagonist și hegemon, creând un contrast puternic între cele două lumi. Protagonistul este fascinat și uimit de puterea și intelectul hegemonului, dar și de motivul pentru care acesta a venit pe planeta lui. Hegemonul dorește, în schimb, să descopere secretul Fiarelor, entități înfricoșătoare provenite din afara universului cunoscut. Tensiunea şi misterul legate de aceste ființe dau povestirii un aer mistic, enigmatic, pe alocuri tenebros.

Relația dintre băştinaş și hegemon evoluează în timpul călătoriei lor și dezvăluie o apropiere surprinzătoare. Protagonistul admiră inteligența și abilitățile hegemonului, în timp ce hegemonul descoperă calități valoroase în oameni. Dialogurile dintre ei sunt pline de profunzime și înțelegere reciprocă”.

Evenimentul Epithet cu nr. 17 a fost realizat în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România -Filiala Brașov și Editura Pavcon.


Fotografii: Florin Mureșan














 

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page