top of page

Epithet 2

Actualizată în: 13 mar. 2023


Cel de-al doilea eveniment „Epithet” a fost realizat în colaborare cu Editura „Polirom” și „Libris” și a avut loc în 02.03.2023, la Librăria „Șt. O. Iosif” din Brașov. Cu acest prilej a fost lansat cel mai recent roman, „Specii”, al scriitorului Cristian Fulaș, apărut în februarie 2023 la editura „Polirom”, în colecția EGO. PROZĂ.

Romanul este o reflectare a României de azi (a lumii politice, culturale și sociale) aflată, parcă, într-o perioadă de tranziție nesfârșită, care a scos la suprafață oameni lipsiți atât de busolă morală, cât și de empatie. Personajele (Miron, Victor, Corina, Robert etc.) reprezintă fiecare dintre ei una dintre speciile care alcătuiesc fauna lumii „noi”, de după revoluția post-decembristă. În ciuda faptului că atmosfera este întunecată, iar cititorul nu poate empatiza cu niciunul dintre personaje, radiografia socială, la rece, realizată de Cristian Fulaș, este atât lucidă, cât și necesară. Scriitura este simplă și precisă, iar cartea se poate parcurge cu ușurință.

Alături de autor, care a avut amabilitatea să ne dezvăluie aspecte legate de scris și de procesul propriu din care a rezultat această carte, au vorbit Laurențiu-Ciprian Tudor și Anca Ianchiș.

Cei prezenți la eveniment i-au pus scriitorului întrebări despre demersul creativ și nu numai, discuția depășind, așa cum se întâmplă la orice lansare reușită, cadrul cărții, rezultând un dialog deschis pe alocuri amuzant și ironic.

Cristian Fulaș este unul dintre cei mai cunoscuți prozatori români contemporani, el a debutat, în 2015, cu „Fâșii de rușine” (Premiul „Observator Cultural” pentru debut, Premiul Colocviilor Liviu Rebreanu; Premiul revistei „Accente”). Urmează „Jurnal de debutant” (2015), „După plâns” (2016, 2019), „Cei frumoși și cei buni” (2017), „Fâșii de rușine” (2018, reeditare), „Povestea lui Dosoftei” (2018), „Ioșca” (2021) și „Celan. Am trăit, da” (2022). Romanul „Ioșca” a apărut și în limba franceză, la editura canadiană „La Peuplade”, în traducerea Floricăi Courriol și a lui Jean-Louise Courriol. Pentru prezentarea acestui roman, Cristian Fulaș, a fost în turneu în Franța și Belgia.

Mai jos, puteți vedea câteva fotografii de la lansare, realizate de Eugen Gomboș, Florin Mureșan și Librăria „Șt. O.Iosif”.
45 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page