top of page

Epithet 7

Actualizată în: 18 mai 2023

Evenimentul „Epithet” cu nr. 7 a avut loc vineri, 5 mai 2023, la sediul Uniunii Scriitorilor din România, filiala Brașov. Este vorba de lansarea romanului „Fiica cea mică a timpului”, a scriitoarei Doina Roman, volum apărut în anul 2022, la editura „Tracus Arte”.

Evenimentul a fost o colaborare Uniunea Scriitorilor din România, filiala Brașov și „Epithet”.

Alături de autoare, despre volum au vorbit prozatorii Rodica Bretin, Eugen Gomboș și Anca Ianchiș. Pornind de la carte, invitații și cei prezenți au discutat, printre altele, despre ficțiune, despre felul în care autoarea își concepe cărțile și despre cum iau naștere personajele care populează lumile ei ficționale. De asemenea s-a abordat tema întrepătrunderii dintre poezie și ficțiune.

Doina Roman este membră a Uniunii Scriitorilor din Romania, a lucrat pentru MapN, apoi pentru Agenția internațională de Presa REUTERS iar în prezent se ocupă de afaceri. A publicat pentru prima dată în 2014 romanul fantasy „Pragul” editura „Tracus Arte”. Au urmat: „Pragul 2-Umbra martor” și „Pragul 3- Ultimul Trimis Oserp”, la aceeași editură. În 2017, a publicat la editura „Paralela 45”, romanul „Prea mulți zei pentru un deșert”. În 2022 a publicat la editura „Tracus Arte” romanul „Fata cea mică a timpului”. Romanul „Pragul” a fost tradus și publicat în Noua Zeelandă la editura „Eunoia Publishing Limited” in colectia „Steam Press”. A înființat în 2020 revista literară „Utopiqa” al carei redactor șef este și în prezent. Toate cărțile sale au obținut premii atât în tară cât și în strainătate: 2015 - RomCon - Convenția Națională Română de SF&F - Premiul pentru cea mai bună carte la debut în volum. („Pragul”, vol 1), 2016: -finalistă - RomCon - cel mai bun roman. („Pragul”, „Umbra Martor”), 2017: premiul „CHRISALIDE” - Dortmund Germania - SESF - Societé Europeenne de Science - Fiction („Pragul”, vol 1,2,3), premiul „Colin” -2017- ediția VII- București - pentru cea mai bună carte la categoria, new wired, gotic, horror, crime” („Pragul”, vol 1,2,3), 2018: RomCon - Convenția Națională Română de SF&F-Premiul pentru cel mai bun roman al anului 2017 („Prea mulți zei pentru un deșert”), 2019: publică în Noua Zeelanda romanul ,,The Threshold”, editura Eunoia Publishing Ltd.


Fotografii: Florin Mureșan și Carmen Rakosfalvy21 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page